Beslenme ve Diyet Danışmanlığı

BİREYE ÖZEL BESLENME PROGRAMI – 7/24 İLETİŞİM – MOTİVASYON GÖRÜŞMESİ

Yaşam tarzınızı bozmadan, strese girmeden beslenme alışkanlıklarınızı değiştirmek istemez misiniz ?

Günlük yaşamınızda kullandığınız besinleri sağlıklı ve sürdürülebilir beslenme modeliyle öğünlerinizi daha kaliteli hale getiriyoruz.

*Size özel yemek tarifleri ile daha zevkli öğünler planlıyoruz.

Beslenme ve Diyet Danışmanlığı

www.aknetdanismanlik.com.tr

Vücut Analizi

Merkezimizde vücut kompozisyon analizi, FDA (Food and Drug Administration) tarafından onaylı InBody-120 bioelektrik empedans cihazı ile yapılmaktadır. InBody-120 ile vücuttaki kas ve yağ kitleleri ile yağsız doku bilgilerinin yanısıra obezite derecesi, kemik mineral miktarı ve bazal metabolizma hızı da belirlenmektedir. Beslenme programlarındaki her görüşmede düzenli olarak vücut kompozisyon ölçümü alınır ve ulaşılmak istenen kilo hedeflerinin takibi sağlanır.

Ölçüm Parametleri

Yetişkinler İçin

Çocuklar İçin

Obezite ve Kilo Kontrolü

Dünya Sağlık Örgütü obeziteyi; sağlığı bozacak ölçüde vücutta aşırı yağ birikmesi olarak tanımlanmıştır.

Obezite; besinlerle alınan enerjinin harcanan enerjiden fazla olması ve fazla enerjinin vücutta yağ olarak depolanması sonucu ortaya çıkan, yaşam kalitesini ve süresini olumsuz yönde etkileyen bir hastalık olarak kabul edilmektedir.

Obezite; sadece fiziksel görüntüyle ilişkili olmayıp beraberinde birçok kronik hastalığa da zemin hazırlamaktadır.

Obezite tedavisi beslenme ve davranış tedavisi olarak yürütülmektedir. Kişinin alması gereken enerji bir uzman tarafından belirlenmeli ve kişiye özgü bir diyet planlaması yapılmalıdır.

Sağlıklı Kilo Alma

Günlük alınan kalorinin harcanandan az olması sonucu zayıflık ortaya çıkmaktadır. Sindirim bozuklukları, metabolizmanın hızlı çalışmasına neden olan hipertiroidi hastalığı, emilim bozuklukları, psikolojik rahatsızlıklar sonucu iştahsızlık, kronik diyare, gibi birçok durum da zayıflığa neden olabilmektedir.

Kilo alma programlarında önemli olan sağlıklı beslenerek, kas dokusunu artırarak ideal kiloya ulaşmaktır.

Kilo Koruma Programı

Kilo veren kişilerin en çok yaptığı hatanın başında koruma programı uygulamaması gelmektedir. Fazla kilolarımı verdim düşüncesiyle eski yaşam alışkanlıklarına ve beslenme tarzına dönmek yapılan en büyük yanlıştır. Kilo alma nedenlerinin hayatta tekrar yer bulması kilo alımını kaçınılmaz kılar. Bu sorunların yaşanmaması için sağlıklı beslenme ve diyet programında öğrenilenlerin hayatın içine yerleştirilmesi ve uzman danışmalığında ideal kilonun korunması sağlanmalıdır.

Hamilelik Döneminde Beslenme

Hamilelik döneminde hem annenin hem de bebeğin sağlıklı gelişimi için yaşam biçimine ve beslenmeye daha fazla özen gösterilmesi gerekir.

Gebe kadın; kendi fizyolojik gereksinimini karşılamak, vücut depolarını dengede tutmak, anne karnında bebeğin sağlıklı büyüme ve gelişimini sağlamak, emzirme döneminde salgılanacak sütün enerji ve besin öğelerini karşılamak için yeterli ve dengeli beslenmelidir. Annenin gereksinmeleri kan tahlili ve vücut analizine göre kişiye özel belirlenmelidir.

Gebelik normal metabolizma düzeni üzerine fetal büyümenin eklendiği bir dönemdir. Gebelik ve emzirme döneminde enerji ve besin ögelerinin yeterli alınması, yenidoğanın büyüme ve gelişmesi için önemlidir, bebeğin yetişkinlik çağında gelişebilecek kronik hastalıklarını önler. Yeterli ve dengeli beslenme ile bebeklerin erken doğum veya sınırlanmış rahim içi fetal büyüme, geç doğum, preeklemsi gelişme ve gestasyonel diyabet riski azaltılabilir.

Hastalıklarda Beslenme Tedavisi

Günümüzde pek çok hastalıktan korunmak için sağlıklı ve dengeli beslenmek gerekir. Ancak gelişmiş birçok kronik hastalığın tedavisinde de sağlıklı beslenme tedavinin birincil basamaklarındandır.

Hastalığa ve kişiye uygun bir beslenme programı ile tedaviye büyük katkı sağlanır. Kalp ve damar hastalıkları, sindirim sistemi hastalıkları, kemik ve eklem hastalıkları, tansiyon, diyabet ve kanser gibi birçok hastalıkta beslenme tedavisi ana tedavinin önemli bir elemanı ve yardımcısıdır. Bireylerin yaşadıkları hastalıklarda tedavi edici ve ana tedaviyi destekleyici beslenme programları hastalığa ve kişiye özgü olarak hazırlanmaktadır.

Hastalıklarda Beslenme Tedavisi

Günümüzde pek çok hastalıktan korunmak için sağlıklı ve dengeli beslenmek gerekir. Ancak gelişmiş birçok kronik hastalığın tedavisinde de sağlıklı beslenme tedavinin birincil basamaklarındandır.

Hastalığa ve kişiye uygun bir beslenme programı ile tedaviye büyük katkı sağlanır. Kalp ve damar hastalıkları, sindirim sistemi hastalıkları, kemik ve eklem hastalıkları, tansiyon, diyabet ve kanser gibi birçok hastalıkta beslenme tedavisi ana tedavinin önemli bir elemanı ve yardımcısıdır. Bireylerin yaşadıkları hastalıklarda tedavi edici ve ana tedaviyi destekleyici beslenme programları hastalığa ve kişiye özgü olarak hazırlanmaktadır.

Hangi Hastalıklarda Beslenme Tedavisi Gereklidir?

Hemen Randevu Alın

Bebek Beslenmesi

Bebeklerin gereksinimleri yetişkinlerden farklıdır. Bu nedenle bebeklerin beslenmeleri de bebeğin ayına, fiziksel durumuna, gelişimine, mide kapasitesine göre özenle hazırlanmalıdır. Besin gereksinimleri iyi hesaplanmalıdır. Bebeklerin beslenmelerinde anne sütünün önemi büyüktür. Anne sütünün olmadığı durumlarda uygun beslenme daha da önem kazanmaktadır. Bebeklerin ek besinlere, yani tamamlayıcı besinlere geçiş dönemi zaman zaman zorluklarla geçebilmektedir. Bu dönemde, sıvı besin tüketmeye alışık olan bebekler katı kıvamlı besinleri tüketmeyi öğrenirler. Bu dönemin özellikle bebekleri çok rahatsız etmeden geçmesi, bebeğin ileride beslenme sorunları yaşamaması açısından son derece önemlidir.
Bebeklerin büyüme eğrilerinin düzenli olarak takip edilmesi, büyüme ve gelişmenin yeterliliğini tayin etmede son derece önemlidir.

Okul Öncesi ve Okul Çağı Çocuk Beslenmesi

Çocuklarımızın sağlıklı yetişkin bireyler olabilmesi, anne karnından başlayarak sağlıklı bir ortamda büyümelerine bağlıdır.

Bu dönem beslenme alışkanlıklarının temelinin atıldığı en önemli dönemdir ve çocuğun beslenmesi kendisine sunulan besinlere bağlıdır.

Her çocuk kendi genetik yapısına bağlı olarak kendine özgü büyüme ve gelişme hızı gösterir. Büyümenin izleminde büyüme standart veya referans değerleri (eğrileri) kullanılır. Büyüme değerleri çocuğun beslenme biçiminin vücut gereksinimlerini karşılayıp karşılamadığını anlamaya yarayan güvenilir bir yöntemdir. Çocuğun yaşamının ilk yılında her ay, ikinci yılda iki ayda bir, üç beş yaş arasında ise her üç ayda bir vücut ağırlığı ve boy uzunluğu ölçümleri alınarak büyüme izlenmeli ve geliştirilmeli.

Okul çağı çocuğun toplum yaşamına bilinçli olarak katıldığı, adolesan ise çocukluktan erişkinliğe geçiş dönemi olarak tanımlanabilir. Okul çağı 6-12 yaş, adolesan dönem 12-18 yaş grubu çocukları kapsar. Bu gruba sağlıklı beslenme ve yaşam biçimi alışkanlığının kazandırılması ve bilincin yerleştirilmesi yetişkinlik dönemi hastalıklarının önlenmesi açısından atılacak adımlar için temeldir.

Bu dönemler çocuklar için fizyolojik, psikolojik ve sosyal gelişimin hızlı olduğu, yaşam boyu devam edebilecek davranışların büyük ölçüde oluştuğu, bilgi almaya ve alışkanlık kazanmaya en uygun oldukları ve yetişkinlik hastalıklarının gelişimi açısından ise en riskli dönemdir. Fiziksel olarak büyüme ve gelişimin hızlandığı bu yaş grubunda en hızlı büyüme kızlarda 10-12 yaşta, erkeklerde ise 11-14 yaşında başlar. Dolayısıyla hızlı büyüme ve gelişimin sağlanabilmesi için çocukların enerji ve besin ögesi gereksinimlerinin yeterli ve dengeli bir şekilde karşılanması gerekir.

Ne yazık ki artık günümüzde, çocuklukta obezite de sıklıkla görülmektedir. Çocuklarımızın çok fazla hareket imkanlarının olmaması ve yanlış beslenmeleri sonucu bu durum daha da artmaktadır.
Çocukluk çağı obezitesinin %80’i önlem alınmadığında yetişkinlik obezitesi ile sonuçlanmaktadır. Uzman diyetisyen ile sağlıklı, dengeli ve çocuğa özel bir beslenme programı, çocuk ile oluşturulup, obezite tedavi edilmeye çalışılmalıdır.

Yeme Bozukluklarında Beslenme

Yeme bozukluğu, bireyin mental ve duygusal durumundan kaynaklanarak, aşırı yeme veya yetersiz beslenmesi durumudur.

Anoreksiya Nervosa:

Açlık hastalığı olarak da adlandırılan Anoreksiyada kişiler; besin alımına, kiloya ve zayıflığa karşı takıntılıdırlar.

Zayıf olsalar dahi kendilerini beğenmez ve daha zayıf olmaya çalışırlar. Çok düşük kalorili beslendikleri için vücut ağırlıkları zamanla azalır. Tedavi edilmediği takdirde ciddi sağlık sorunlarına yol açar.

Bulimia Nervosa:

Aşırı besin tüketiminden duyulan suçluluk nedeniyle kusma, laksatif veya diüretik kullanımı ile tanımlanabilecek bir psikolojik rahatsızlıktır. Bu tip bireyler genellikle standart ve hızlı kilo verdiren bir diyet uygular ve bunun sonucu olarak açlık krizine girerler. Açlık krizinde kendilerini kaybederek hızlı ve çok miktarda besin tüketirler ve sonrasında pişman olarak kusarlar. Bulmia hastalarının mutlaka kendi durumlarına uygun bir beslenme programını takip etmeleri gerekir.

Ortoreksia Nervosa:

Sağlıklı beslenmenin takıntı haline gelmesi durumudur. Kişi birçok besinin sağlıksız olduğunu düşünür, sağlıksız her şeyin en doğalını bulmayı amaçlar, enerjisi düşük besinleri tercih eder ve çok az yemek yer. Bu kişilerin sağlıklı ve kişiye özel bir beslenme programı takip etmesi gerekir.

Online Diyet Danışmanlığı

Diyetisyene gitmek için vakit bulamıyorsanız, çevrenizde böyle bir imkan yok ise; hangi şehir veya ülkede olduğunuz artık önemli değil.

İdeal kiloma ulaşmak ve doğru beslenmek nedir öğrenmek istiyorum; profesyonel bir yol arkadaşı arıyorum diyorsanız Diyetisyen Kübra ÖZKAN online diyet programı ile bir tık kadar uzağınızda…

Online diyet sürecine başlamadan önce aşağıda bulunan kan tahlillerini yaptırmanızı ve anamnez formunu doldurup mail yolu ile bana iletmenizi isteyeceğim. Telefon veya mail yolu ile sizinle iletişime geçerek; kişisel özelliklerinize ve hedefimize en uygun beslenme programını birlikte oluşturacağız.

Programımızı başlattığımız günden sonra haftanın aynı günü sizden tartı sonucu isteyeceğim gerek sonuca gerekse programımızın gidişatına göre yeni haftamızın beslenme programını düzenleyip size ileteceğim ve yeni haftaya başlamış olacağız.

Kurumsal Beslenme Danışmanlığı

Yoğun çalışma temposu içinde kişilerin kendilerine ve sağlıklarına gösterdikleri özen gün geçtikçe azalmaktadır.

Yetersiz ve dengesiz beslenme, uzun süren açlıklar ve yanlış besin seçimleri çalışanların çalışma kapasitesinin düşmesine, gün içinde daha yorgun hissetmelerine, yanlış kararlar almasına, dikkat eksikliğine bağlı iş kazalarının artmasına neden olabilmektedir. En önemlisi de vücut direncinin azalmasıyla daha sık sağlık problemi yaşanmasına bağlı olarak iş ve zaman kayıplarına neden olacaktır.

Kurumsal beslenme danışmanlığı ile kurumlara özel;

Çalışma şartlarına uyumlu seminerler

Kurum çalışanlarının beslenme danışmanlığı

Kurumun yemek menülerinin hazırlanması

Mutfak danışmalığı hizmetleri
verilmektedir

Antropometri

Vücut boyutları(tipi) ,yağ-kas durumunuz ve metabolizma konusunda gerekli analizler yapılır. Gerekli değerlendirmeler yapılır.

Bireysel Beslenme Programı

Kan tablonuz,sosyal yaşantınız ve besin tercihleriniz dikkate alınarak program hazırlanır.

Takip

Tüm gelişmeleri sıkı sıkıya takip edip raporluyoruz.

Randevu

Merkezimizi arayarak sizin için uygun bir zamana randevu oluşturun. 0 542 769 84 01

Uzmanlarımız

İletişim ve Randevu

Her türlü soru ve görüşleriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Ayrıca randevu talepleriniz için aşağıdaki numaradan randevu taleplerinizi iletebilirsiniz.